TERUG3D pop-up effect

 

 

 

 

 

Je vindt het leuk om met photoshop te experimenteren en je wilt graag een 3D effect creëren. Via photoshop kan je dit makkelijk maken en ik ga je laten zien hoe je dit doet!

  1. Om een 3D Pop-up effect te maken is het makkelijk om een foto van een telefoon te gebruiken en een door jou gekozen voorwerp dat je uit de telefoon wilt laten komen. Wij voegen nog een grasmat toe voor een extra leuk effect. 

  2. Eerst gaan we het scherm van de telefoon selecteren, dit doe je met de ‘pen tool’. Als je een mooie selectie hebt gemaakt ga je naar ‘paden’ en klik met ‘Command’ ingedrukt op ‘tijdelijk pad’. Ga rechtsboven in naar ‘doezelaar’ zodat de randen verzacht worden.

  3. Met ‘alt’ ingedrukt klik je linksonder om een masker toe te voegen.

  4. Als ondergrond heb ik gekozen voor gras. Sleep de door jou gekozen ondergrond in de foto en plaats deze zoals jij hem wilt hebben. en sleep de laag onder die van de telefoon.

  5. Zorg dat je jou gekozen onderwerp vrijstaand hebt gemaakt en sleep deze ook in de foto. Zorg dat deze laag helemaal bovenaan staat.

  6. Om de camera realistisch over te laten komen op te telefoon gaan we nu een slagschaduw toevoegen. Klik met ‘Command’ Ingedrukt op het masker van de camera en dupliceer deze laag via ‘Command’ ‘J’. Om deze met zwart te vullen ga je naar ‘bewerken’ -> ‘vullen’ en kies voor ‘zwart’ en druk op ‘OK’.

  7. Met ‘Command’ ’T’ selecteer je je schaduw, klik met je rechtermuisknop en ga naar ‘vervorm’. Zet de schaduw hoe jij die wilt. Omdat je de schaduw wel op de telefoon en de tafel wilt maar niet op de rand van de telefoon gaan we naar het masker van het scherm, klik hier op met ‘Command’ ingedrukt en ga naar het masker van de schaduw, pak de ‘pen tool’ en zorg dat de kleur zwart is. Teken op de rand van de telefoon om de schaduw hier weg te halen. Door de dekking van de laag iets terug te nemen wordt de schaduw iets minder hard.

  8. Om de randen van de schaduw te verzachten ga je naar ‘filter’ -> ‘Omzetten voor slimme filters’. Ga weer naar ‘filter’ en kies voor ‘vervagen’ ->’ Gaussiaans vervagen’ en kijk wat er voor jou foto realistisch uitziet. Op het masker dat automatisch wordt toegevoegd gaan we een verloop tekenen. Pak hiervoor het ‘verloop gereedschap’ en trek een lijntje om de schaduw nog echter te laten lijken.

  9. Nu lijkt het mij nog leuk om wat grassprietjes uit de telefoon te laten komen waardoor het lijkt of de camera echt in het gras staat. Klik op het masker van je camera en via de ‘pen tool’ met de kleur zwart teken je de grassprietjes voor de camera. Om wat gras aan de achterkant van de telefoon te laten komen moet je naar het masker van de telefoon en teken je weer met de ‘pen tool’ met de zwarte kleur wat grassprieten erbij.

  10. Mocht je wat meer scherpte diepte willen toepassen doe je dit op dezelfde manier die je bij de schaduw toepaste. 

 

Zo kan je een super leuk 3D effect maken! mocht je nog vragen hebben of wil je jou eindresultaat graag met ons delen? Mail dan naar debrol@revontuli.nl 

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak