TERUGCanon experience days

 

Het is nog vroeg als ik deze zondag naar Arnhem rijd om mij weer eens helemaal in de Canon wereld onder te dompelen. Bij aankomst is het nog rustig en even bedacht ik mij dat ik wellicht te lang niet op een beurs geweest ben. Overal zijn workshops en lezingen, maar of ik daar nu echt bij wil aansluiten weet ik niet zo goed.

Na een kop koffie een kort rondje over het terrein, sluit ik aan bij de EOS R tent. Hier kun je in een rijtje wachten totdat je in kleine groepjes naar binnen mag. Al snel raak ik in gesprek met een aantal collega fotografen en worden de verwachtingen uitgewisseld.

Na een kwartiertje mogen we in een groepje van vier naar binnen. Wat leuk is, want van buitenaf is niet te zien wat er zich in de tenten afspeelt. We krijgen ieder de kans om met de nieuwe R te fotograferen. Een kleine camera, met nieuwe 24-105 F4.0, krijg ik vol vertrouwen overhandigd.

De medewerker vertelt ons de bekende technische feiten en als snel mogen we een tentje verder lopen. Hier kun je met de nieuwe 50mm F 1.2 een portret maken van een model met eenvoudige lichtopstelling. De oefening laat heel goed zien dat je nu alle scherpstelpunten kunt gebruiken, over het hele scherm. Deze kun je bedienen door met je vinger op het schermpje te schuiven. Het is wennen, en een joystick is handiger, maar het werkt. Ook is de gezichtsherkenning zoals in de EOS Cinema serie aanwezig. Deze pikt het gezicht van het model moeiteloos op en zorgt voor een goede scherpstelling. Door het wegvallen van de spiegel, zou dit zelf voor minder problemen als back of front focussen moeten zorgen.

Een stukje verderop is een ballerina aanwezig. Een ontzettend aardig model, die ons de mogelijkheden van gezichtsherkenning bij beweging laat zien. Dit werkt prima en blijkt ook objecten te kunnen volgen.

Als laatste een donkere ruimte met een model met make-up, welke onder blacklight oplicht. Dat is is super leuk. Hier blijkt dat de camera met -EV6 zou kunnen scherpstellen, dat lijkt ook zeker te lukken. Wat hierbij ook goed naar voren komt, is dat je feitelijk naar een digitaal scherpe door het oculair kijkt. Je kunt hierbij dus ook de belichting al gecorrigeerd zien worden, voor dat je de foto maakt. Even wennen, maar eigelijk best wel handig.

Na een klein uurtje en vele foto’s en feitjes verder kom ik verheugd de tent weer uit. Het is een mooie camera, maar zeker nog geen professioneel model. Canon wil met de R serie duidelijk een nieuwe lijn inzetten, met lenzen die daar bij horen. Deze lenzen zijn intelligenter en hebben een extra ring waar je electronisch functies aan kan hangen. De lenzen zien er al helemaal top uit, maar de camera voelt wat klein en als een instap model aan.

Voor mijzelf is het denk ik wachten tot de grote onthulling van de het nieuwe model van de 5D serie, welke wellicht ook zonder spiegel zal worden uitgebracht.

Al dwalend door de fabriekshal neem ik al het nieuws in mij op en test ik nog een paar bestaande lenzen bij de Canon L serie balie. Positief verlaat ik de beurs, met nieuwe inspiratie. In afwachting van wat de toekomst voor dit systeem zal brengen.

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak