TERUGDispersion effect

In de video van deze week leggen we uit hoe je het Dispersion effect toepast op een foto. Dit effect is leuk om toe te passen en is mogelijk bij bijna elke foto. 

 

  1. Download je brushes via de link in onze beschrijving, via deze brushes kan je straks een super gaaf uit een spattend effect creëren. Sleep deze brushes naar ‘Adobe Photoshop CC 2019’ -> ‘Presets’ -> ‘Brushes’.

  2. Om ze goed te laden in photoshop ga je naar je Brush gereedschap paneel, ga rechts boven naar het tandwiel en kies voor ‘penselen importeren’ en klik de brushes aan die je net hebt gedownload. 

  3. Via ‘Command’ ‘J’ kopieer je de laag, zet de bovenste laag uit. Met de ‘Lasso tool’ maak je een grove selectie om de camera heen. Als je deze selectie hebt gemaakt klik je op je rechtermuisknop en op ‘vullen’. 

  4. Zet je bovenste laag weer aan en kopieer deze weer via ‘Command’ ‘J’. Nu zet je de nieuwe bovenste laag uit en ga je op de middelste staan. Ga naar ‘filter’ -> ‘uitvloeien’ en kijk welke kant je je voorwerp op wilt laten spatten. Deze kant trek je helemaal naar de zijkant van de foto.

  5. Nu kan je de bovenste laag weer aanzetten en zet de laag die je hebt laten uitvloeien bovenaan. 

  6. Voeg met ‘Alt’ ingedrukt op het masker icoontje. Zo heb je een negatief masker en kan je via de brush in de kleur wit gaan tekenen in je foto. Selecteer de explosie brush die je net hebt gedownload. 

  7. Via de penseel instellingen kan je de hoek van de brush veranderen.

  8. Voor een realistischer beeld gaan we stukjes uit de camera laten verdwijnen waardoor het ook lijkt dat die oplost. Gebruik de middelste laag, voeg een masker toe en teken met zwart over de camera. Nu lijkt het ook echt alsof er stukken uitvliegen.

 

Nu weet je hoe je het dispersion effect kan toepassen op een foto! 

 

Mail naar debrol@revontuli.nl voor vragen of als je je eigen creatie wil laten zien aan ons!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak