TERUGDouble exposure effect

Heb jij 2 foto’s die je graag zou willen combineren? Dat kan met Photoshop. Double exposure kan een artistiek effect opleveren. Ik ga je uitleggen hoe je dit kan doen!

1. Zorg dat je 2 foto’s hebt die je zou willen combineren. Het is makkelijk om 1 zwartwit foto te hebben. 

2. Deze foto is lastig te selecteren vanwege het contrast dat gelijk ligt, dus ga ik het contrast wat verhogen. Ga naar niveau, deze vind je onderaan je lagenpaneel om een niveau laag toe te voegen. Sleep het middelste pijltje naar rechts om het contrast te verhogen.

3. Ga op de onderste laag staan (achtergrond). Nu ga je de afbeelding selecteren, gebruik hiervoor de ‘snelle selectie tool’ die vind je linksboven.

4. Om je selectie te verfijnen klik je bovenin op ‘selecteren en maskeren’ op deze manier kan je kleine dingetjes alsnog goed bij je selectie krijgen. Zet ‘slimme straal’ aan en schuif het balkje van ‘straal’ iets naar rechts voor een mooiere afloop. Als je nu op ‘ok’ drukt zie je dat je achtergrond is verwijderd.

5. De niveau laag kan je nu weer verwijderen, deze was alleen nodig voor een makkelijkere selectie. 

6. Voeg nu je volgende foto toe, zorg dat deze goed op de 1e foto past. Met ‘command’ ingedrukt klik je op het laagmasker linksonder waardoor de rook goed in de persoon past. En voeg een masker toe aan de rookafbeelding. Haal het slotje weg tussen het laagmasker en de afbeelding zelf. Zo kan je de rook onafhankelijk bewegen.

7. Ga naar de laag met zijn gezicht en kopieer deze door middel van ‘command’ ‘j’. Sleep die gekopieerde laag naar boven. Verander de laagmodus van ‘normaal’ naar ‘vermenigvuldigen’. Met de dekking kan je nog bepalen hoeveel contrast er is. 

8. Als je sommige dingen nog zou willen wegpoetsen kan dit door in het masker te gaan staan en dan een brush te gebruiken met de kleur zwart.

9. Als je deze stappen allemaal hebt gedaan en je het leuk vind om nog een achtergrond toe te voegen doe je dat door een nieuwe laag toe te voegen en via het emmertje een kleur toe te voegen die jij er bij vindt passen.

Als het goed is heb je nu een supergave Double Exposure gemaakt! Mocht je er niet helemaal uitkomen mail dan je vragen naar:  debrol@revontuli.nl

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak