TERUGFoodfotografie

Ik studeer fotografie op het Koning Willem 1 College in Den Bosch en was op zoek naar een stageplek waar ik 10 weken kon meelopen. Zo kwam ik bij Revontuli terecht. Van 12 november t/m 1 februari heb ik onwijs veel geleerd en super creatief bezig mogen zijn.

 

Ook heb ik in deze stageperiode een eigen project mogen bedenken en dat was Foodfotografie. Eerst ging ik bedenken wat ik wilde fotograferen, ‘food’ is namelijk een best ruim begrip. Toen ik daar eenmaal uit was ging ik een concept bedenken.

 

Ik werk in een restaurant en daar mochten we gebruik maken van de locatie en de producten om te fotograferen. Ik had een inventarisatielijst gemaakt zodat wij maar zij ook bij het restaurant precies wisten wat we nodig hadden. Bovenaan het lijstje stond ‘kreeft’ want dat wilde ik vanaf het begin al heel graag een keer fotograferen.

 

Op 15 januari kwamen we aan bij het restuarant en begonnen met het uitzoeken voor een geschikte plek om onze plaatjes te schieten. Toen we daar over uit waren moesten we kijken naar de lichtopstelling. We maakten gebruik van daglicht en 1 invullichtje. Nadat we het licht hadden gemeten en de juiste instellingen hadden gekozen, gingen we aan de slag met het fotograferen.

 

Als eerst wilde ik de kreeft fotograferen. We hebben 5 verschillende borden geprobeerd, 10 verschillende poses en 100 keer dingen 2 millimeter verschoven tot we uiteindelijk het ‘perfecte plaatje’ hadden geschoten. Toen we de eerste foto hadden gemaakt, wilde ik dezelfde kreeft nog een keer fotograferen maar in plaats van bovenaf nu van de zijkant, met 2 champagne glazen op de achtergrond en nog meer accessoires. 

 

Daarna hebben we een chocoladetaartje gefotografeerd. Deze hadden we op een zwart bord gelegd met poedersuiker voor een mooi contrast. Ook hadden we het taartje open gemaakt waardoor de chocolade er echt uitliep. Een vers geschuimde cappuccino en wat koffiebonen er omheen maakte het helemaal compleet.

 

Als laatste hadden we nog een broodje om te fotograferen. hiervoor zijn we naar een andere ruimte in het restaurant gegaan, waar weinig licht was voor een donkere achtergrond. Hier hebben we ook van alles geprobeerd om het plaatje zo perfect mogelijk te maken. Uiteindelijk is dit ook een super tof beeld geworden.

 

Toen we de foto’s hadden gemaakt ging er nog wat nabewerking overheen. Bij de eerste foto die we hadden gemaakt van de kreeft heb ik het meeste bewerkt. De lichte tafel heb ik zwart gemaakt, de kreeft heb ik roder gemaakt, het bestek meer silver en alle oneffenheden weggepoetst. 

 

We waren daar rond 13:00 en om 16:30 maakte we de laatste foto. Van te voren had ik nooit gedacht dat Foodfotografie zoveel tijd zou kosten en dat je zo erg na moet denken over de compositie, want eigenlijk heeft alles met elkaar te maken. 

 

Ik vond het super leuk dat ik dit met mijn stage heb mogen doen en ik ben super blij met de eindresultaten!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak