TERUGFrequency separation - de B-rol

Frequency separation, waarom zou je dat doen?
Stel je voor je hebt op een warme dag veel gezweet en je hoofd glimt op elke foto, dan is dat helemaal niet erg! Je gebruikt dan frequency separation.

1: Laad je foto in

2: Kopieer je achtergrond laag twee keer (CMD-J of CTRL-J), noem nu de bovenste laag textuur en de laag daaronder kleur. 

3: Zet nu de laag textuur uit doormiddel van het oogje, selecteer nu de kleur laag. Voeg nu een gaussian blur toe (Filter, blur, gaussian blur). De pixels zou je tussen de 2 a 4 kunnen houden, bekijk zelf wat het beste resultaat geeft.

4: Zet nu de textuur laag aan door weer op het oogje te klikken. Selecteer by de textuur laag en ga naar afbeelding, afbeelding toepassen. je krijgt nu een menu.

5: -Zet lagen op kleur
-Ga naar de overvloei modus en zet die op aftrekken
-Schalen op 2
-Offset op 128
Druk nu op oke.

Als je het goed hebt gedaan is nu je textuur laag helemaal grijs.

6:Selecteer de textuur laag nu en zet de overvloeimodus op liniar licht.

Nu zie je dat je afbeelding weer in kleur komt i.p.v. grijs.

7: Nu kan je met een extra laag tussen de textuur laag en de kleur laag gaan werken. Selecteer je brush en doormiddel van OPTION/ALT kan je de dichts bijzijnde kleur selecteren en over het glimmende voorhoofd heen brushen.

Zet een paar keer de laag aan en uit om het verschil te zien.

Trouwens je kan dit voor meerdere doeleindes gebruiken, bijvoorbeeld acne te verminderen.

Mail naar debrol@revontuli.nl voor vragen of als je je eigen creatie wil laten zien aan ons!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak