TERUGLightroom updates 2018

 

Lightroom update CC 2018

Deze update is in juni uitgekomen, maar helaas hadden we nog niet eerder de tijd om deze update te bespreken. Naast de standaard bugfixes springen er een aantal organisatorische functies uit. De eerste nieuwe functie is te vinden in de bibliotheek, waar in de mappen structuur nu de mogelijkheid is om mappen van een kleur te voorzien. Ga hiervoor op een map staan, rechtermuis menu, en kies een kleur. Uiteraard is dit handig om belangrijke mappen makkelijk te vinden. Echter is het ook mogelijk op deze kleuren te filteren. Dit kan door boven de mappen structuur in de zoek optie,  rechtermuis menu, gekleurde mappen te selecteren. Je kunt het weer uitzetten door alle mappen weer aan te klikken in dit zelfde menu.

 Als je al een tijdje in LR werkt, dan heb je wellicht al veel voorinstellingen gemaakt. Deze komen standaard mee met de installatie, maar je voegt er zelf al snel een paar aan toe. Het zelfde geld wellicht voor camera profielen. Wij hebben hier tientallen profielen gegenereerd, elke keer als we onze colour checker gebruiken. Het is nu mogelijk deze makkelijk op te ruimen.

 Ga voor de voorinstelling naar het plusje, rechts boven het voorinstellingen menu. Daarbij is nu met de rechtermuis een beheer presets optie te vinden. Hierin kun je presets die je niet meer wilt zien tijdelijk uit zetten. Hetzelfde geldt voor cameraprofielen. Deze kun je nu beheren, door in de profiel browser te klikken op, beheer profielen. Je kunt oude profielen zo makkelijk uitzetten als je ze niet meer gebruikt.

Mooie nieuwe mogelijkheden, waarbij de gekleurde mappen wellicht tot de meest praktische behoren. Maar wij nemen dit graag voor je over. Samen aan een shoot werken? Neem contact met ons op!

 

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak