TERUGObject van kleur veranderen

 

 

Stel dat je een foto hebt waarin je graag de kleur zou willen veranderen. Hoe pas je dat aan? In Photoshop is hier een handig en makkelijk trucje voor en die ga ik jullie laten zien.

Als voorbeeldfoto gebruik ik een schaal met aardbeien, doordat er een aardbei naast ligt kan ik jullie goed laten zien hoe ik te werk ga. 

1. Open de foto in Photoshop 2018 of 2019

2. Gebruik als eerst de ‘snelle selectie tool’.  Zorg dat je brush niet te hard staat en ook niet te groot is, zo werk je nauwkeuriger. Zet ‘Automatisch verbeteren’ aan hierdoor zoekt Photoshop zelf naar de randen van de aardbei. 

3. Selecteer de aardbei, en zorg ervoor dat je de kroon niet meeneemt in je selectie.

4. Nu wil je de kleurtoon gaan veranderen, dit doe je door eerst een aanpassings laag toe te voegen. Deze vind je onderaan je lagenpaneel. Kies voor ‘kleurtoon/verzadiging’. Op deze laag kan je de kleurtoon gaan aanpassen. Sleep je balkje naar rechts of links om te kijken hoe de kleur veranderd.

5. Om helderheid en contrast aan te passen ga je weer naar onderaan je lagenpaneel, kies dan voor ‘helderheid/contrast’. Schuif de balkjes naar rechts en links om te bekijken welk effect dit heeft op jou foto.

 

Deze tool kan je natuurlijk voor veel meer dingen gebruiken, als je bijvoorbeeld je oog of haarkleur zou willen veranderen. Superleuk om mee te experimenteren dus!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak