TERUGObjecten uit foto's verwijderen

Je hebt een mooie foto gemaakt maar er is een ding dat je heel erg stoort aan die foto en dat wil je graag weghebben. Daar zijn 2 makkelijke manieren voor en die ga ik jullie uitleggen. Hiervoor gebruiken we Photoshop.

 

Manier 1:

1. Gebruik de clone stamp, via deze tool kan je iets kopiëren van je foto en het op de plek plakken waar je iets weg wilt hebben. 

2. Maak een nieuwe laag aan, Selecteer bovenin de ‘huidige/onderliggende laag’ zodat je op allebei de lagen werkt.

3. Selecteer de grootte van je clone stamp. En zorg dat je hardheid laag staat zodat je een mooie overlopende rand hebt. 

4. Kies een gebied vanwaar je uit zou willen klonen, dit doe je door de ‘Alt’ toets in te drukken en te klikken op het gebied dat je zou willen klonen. Zo kan je makkelijk je object wegwerken. 

 

Manier 2:

1. Maak een kopie van je achtergrond door op ‘command J’ te drukken.

2. Via het selectie kader maak je een selectie om het object heen dat je weg wilt hebben. 

3. Ga linksboven naar ‘bewerken’ -> ‘vullen’ -> ‘inhoud behouden’ en klik op ‘OK’ 

4. Photoshop heeft nu voor jou het geselecteerde kader ingevuld met pixels uit de omgeving.

Deze tool is gemakkelijk om te gebruiken als iets weg zou willen halen op jou foto. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn mail dan naar: debrol@revontuli.nl

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak