TERUGSky replacement in Photoshop

 

 

 

 

 

 

Stel je voor je hebt leuke foto’s geschoten van jouw vrienden of van jouw leuke dagje uit, maar helaas de lucht is erg grauw en je zou eigenlijk een leuke kleurrijke foto van willen maken. Let dan goed op hier leren we je hoe je dit aanpast in Photoshop op een spectaculaire manier!  

 

  1.  Selecteer de tool snelle selectie, met de bracket-key kan je de brush groter of kleiner maken. Selecteer met de snelle selectie tool je onderwerp.  

  2. Ga nu naar “selecteren en maskeren” met deze tool ga je nu je selectie verfijnen.  
    Zoals bijvoorbeeld de haren van je onderwerp beter te selecteren. Photoshop maakt nu automatisch een laagmasker aan. 

  3. Selecteer bij uitvoerinstellingen rechts in je beeld, kleuren zuiveren en uitvoeren op laagmasker en druk op ok. 

  4. Sleep nu vanuit je bestanden de achtergrond die jij passend vindt voor bij je onderwerp. Maak deze tot schaal met Command-T of CTRL-T. Plaats je achtergrond laag onder je laag met jou gekozen onderwerp.

  5. Ga nu naar het laagmasker van je onderwerp en selecteer een zachte brush om zo je onderwerpen te verfijnen. 

  6. Rechts onderin vind je een icoon voor de aanpassing laag, druk hierop en hierdoor klapt er een venster open. Selecteer nu kleurbalans. Hiermee gaan we de kleur van het onderwerp passend maken met de achtergrond.  

  7. Gebruik de Command option toets en druk nu tussen de kleurbalans en de achtergrond laag. Er verschijnt nu een pijltje bij de kleurbalans laag. Dat betekent dat de kleurbalans laag alleen van toepassing is op de laag eronder.  

  8. Selecteer bij het kopje tint welke tonen je wilt aanpassen en speel hiermee, tot je jouw perfecte resultaat hebt behaald.  

Nu weet je hoe je sky replacement kan toepassen op een foto! 

 

Mail naar debrol@revontuli.nl voor vragen of als je je eigen creatie wil laten zien aan ons!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak