TERUGVijf tips voor een goede logo-animatie

5 tips voor een goede logo-animatie.

Onze stagiair Thijs heeft zich de afgelopen maanden keihard ingezet als animator voor Revontuli. Hij schreef de volgende blog. 
 
Ik heb de afgelopen maanden stage gelopen bij Revontuli. Eén van de dingen waar ik me veel mee bezighield, was het maken van logo animaties om iets aan elke video toe te voegen. Vaak worden deze aan het begin of het eind van een video ingezet. Er zijn vijf tips waar ik me altijd aan probeer te houden.
 
Tip 1: Hou het kort.
Mensen kijken niet naar een video vanwege jouw animatie, maar vanwege de video. Mensen hebben weinig geduld: hou het daarom kort. Als je animatie meer dan vier seconde duurt is dat al te veel.
 
Tip 2: Werk netjes.
Zorg dat het werk altijd netjes en goed afgerond is. Is alles scherp en gecentreerd? Is je pixel-afbeelding niet groter dan 100% opgeschaald? Je wil geen misplaatste keyframes op je tijdlijn. Controleer ook of de animatie nog soepel bewees. Soms kan het zijn dat je verongeluk een Keyframe terug hebt gezet naar een standaardinstelling.
 
Tip 3: Ontwikkel je eigen stijl.
Dat klinkt misschien lastig: er bestaan al ontzettend veel stijlen. Maar dit hoeft niet moeilijk te zijn. Je eigen stijl maken begint met het zoeken van inspiratie. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram. Als je iets hebt gevonden gebruik je het onderdeel dat je leuk vond in je eigen animatie. Zo kun je van allemaal verschillende animatie’s kleine dingen leren en dat combineren om je eigen stijl te ontwikkelen.
 
Hou je van bijvoorbeeld stop motions? Boots dat gevoel na met een frame-by-frame animatie door elk stukje met de hand te tekenen. Vind je dit te veel werk, of kun je niet goed tekenen, gebruik dan je animatie programma om de frames per seconde te verlagen.
 
Tip 4: Hou het simpel.
Zorg ervoor dat je animatie niet te druk wordt. Als er teveel gebeurt is het niet duidelijk waar je animatie eigenlijk om draait. Het is de bedoeling dat je de kijker snel duidelijk maakt om welk bedrijf of logo het gaat.
 
Zoom uit en speel de animatie af. Als je dan nog duidelijk kan zien waar de animatie om draait betekent dit vaak dat je het goed hebt gedaan. Het helpt ook vaak om er een uur later op terug te komen. Zo zie je veel beter wat er beter kan.
 
 
Tip 5: Think outside the box.
Zelf ben ik vaak geneigd om alleen onderdelen van het logo te gebruiken. Maar dat hoeft helemaal niet. Extra illustraties en kleuren kunnen de animatie veel beter maken. Zorg er wel voor dat alles op elkaar aansluit en je de motivaties van het bedrijf niet uit het oog verliest.
 
Nog steeds geen idee waar te beginnen? Revontuli neemt het graag van je over!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak