TERUGHaar uitknippen

 

Je hebt een foto gemaakt van een onderwerp maar je wilt deze graag op een andere achtergrond hebben. Dat kan je meestal doen via een normale selectie, maar soms heb je een selectie die best wel ingewikkeld is om vrijstaand te maken, bijvoorbeeld een foto van haar.

 

Ik ga je laten zien via Photoshop hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

 

  1. Begin met de ‘snelle selectie tool’, het is belangrijk dat je de selectie niet al te groot maakt, neem dus niet te veel van de achtergrond mee. 

  2. Zet ‘automatisch verbeteren’ aan, zo wordt de rand door Photoshop automatisch verbeterd.

  3. Ga naar ‘selecteren en maskeren’ hierin kun je je masker verder verfijnen. Bovenaan kan je aangeven op welke weergaven je wilt werken. wij kiezen voor ‘bedekken’. 

  4. Aan de linkerkant kies je voor het 2e penseel, je tekent met dit penseel over de haren heen en je ziet dat Photoshop ze automatisch meepakt. 

  5. Mocht je teveel van je achtergrond hebben meegenomen, ga je naar het bovenste penseel en kan je via de ‘Alt’ toets iets van je selectie verwijderen en deze later met het 2e penseel weer gemakkelijk terug tekenen. 

  6. Als je bij ‘weergeven’ kiest voor ‘zwart-wit’ kan je goed zien wat voor masker Photoshop heeft aangemaakt. 

  7. Onderaan kies je voor ‘kleuren zuiveren’ zo zorgt Photoshop voor een nog beter masker. 

  8. ‘Uitvoer naar:’ zet je op ‘Nieuwe laag met laagmasker’. Het voordeel hier van is dat je in een masker altijd nog kleine aanpassingen kan doen.

  9. Met ‘Alt’ kan je op het masker klikken en via de Brush tool met de kleur zwart of wit kan je nu nog oneffenheden bijwerken.  

  10. Om een nieuwe achtergrond toe te voegen maak je een nieuwe laag aan en vul je deze met een achtergrond kleur die jij mooi vindt en sleep deze laag onder die van het uitgeknipte onderwerp. 

 

Nu weet jij hoe je een voorwerp makkelijk vrijstaand kan maken via Photoshop!

Was het nog niet helemaal duidelijk of heb je andere vragen? Mail dan naar debrol@revontuli.nl 

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak