TERUGUltra Key Premiere

Een greenscreen keyen is niet altijd even makkelijk.

Hier is onze premiere uitleg!

 1. Maak een ‘nieuw project’ aan, geef het een naam en een plek door te klikken op ‘Browse’.

 2. Importeer je greenscreen video en je achtergrond door naar ‘file’ -> ‘import’ te gaan. Kan ook met ‘Command’, ‘i’.

 3. Sleep eerst je achtergrond op ‘V1’ met daar boven je greenscreen video op ‘V2’ in je tijdlijn. Heb je nog geen tijdlijn? Sleep je achtergrond er eerst in en later de greenscreen video. Hij maakt de tijdlijn zelf aan. 

 4. Ga naar je ‘Effects workspace’. Je ziet dan links je ‘Effect Controls’ en rechts je ‘Effects’. Zo niet, check bij ‘Windows’ in je bovenste balk of ze wel openstaan. Klik je op ‘Video Effects’ bij ‘Effects’ en vervolgens sleep je ‘Ultra Key’ op je greenscreen video.

 5. In ‘Effect Controls’ kan je met het pipetje bij ‘Key Color’ de kleur van je greenscreen selecteren door ermee op je greenscreen te klikken. Daarom is het ook belangrijk dat je greenscreen goed is belicht tijdens de opnames. Met ‘Alpha’ bij ‘Output’ zie je hoeveel groen je werkelijk hebt geselecteerd.

 6. Doormiddel van ‘Shadows’, ‘Tolerance’ en ‘Pedestal’ kan je meer focus leggen op je greenscreen. Het is nog beter om een masker te maken om je greenscreen met de ‘Pen Tool' van de ‘Ultra Key’. Als je klaar bent, vergeet niet je ‘Output” terug te veranderen naar ‘Composite’.

 7. Mark je render door in het begin van de video ‘Mark In’ ‘i’ en aan het eind ‘Mark Out’ ‘o’ te doen. Je exporteert hem bij ‘File’ -> ‘Export’ -> ‘Media’ of ‘Command’, ‘m’.

 

Met greenscreen werken is altijd een uitdaging! Klaar voor deze?
Mail naar debrol@revontuli.nl voor vragen of als je je eigen creatie wil laten zien aan ons!

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak