TERUGVerwijder bewegingsonscherpte

 
Het zit zo. Je hebt een foto gemaakt die op het eerste gezicht scherp leek, maar na het inladen zie je op je computerscherm toch een beweginsonscherpte. In de nieuwe update van Photoshop zit een handige tool die je gemakkelijk toe kunt passen om je foto af te werken. Dit is een handeling die je in enkele minuten kan uitvoeren, maar die een groot verschil kan maken in de kwaliteit.
 
Als voorbeeld heb ik een foto van mijn stagiair Nils genomen. Als je goed kijkt, zie je dat deze net niet helemaal scherp is, of in elk geval scherper kan. 
 
1. Open de foto in photoshop 2018 of 2019.
 
2. Zet de foto om in een slim object.
Door een slim object van de foto te maken, kun je dit filter nog aanpassen of gemakkelijk verwijderen. 
 
3. Ga naar filter > verscherpen > schokreductie. 
Hierna opent zich een apart venster. Photoshop zoekt zelf naar welk deel in de foto bewegingsonscherpte bevat. Dit vierkant kun je naar eigen inzicht verplaatsen. Voor portretten zul je bijvoorbeeld de ogen goed scherp willen hebben.
 
4.Druk op OK om Photoshop het verdere werk te laten doen.
 
5. Er is een slim filter ontstaan. Je kunt de hoeveelheid verscherping hier nog in aanpassen.
 
 
Photoshop vragen? Stuur een mailtje naar debrol@revontuli.nl 

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak