TERUGVuurwerk met tekst

 

We gaan de cijfers 2019 bewerken met vuurwerk en een reflectie. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken voor een leuke nieuwjaarskaart!

 

 1. Kies een mooie foto van vuurwerk en maak een nieuwe laag aan, hier overheen trek je een tekst kader. Typ hierin ‘2019’ of een andere leuke tekst, en maak deze zwart.

 2. Maak nu weer een nieuwe laag aan en vul deze met wit, dit is nodig voor de ondergrond. Hierop wil je straks de cijfers zien dus gaan we de tekst selecteren, houd de ‘command’ toets in druk op de tekstlaag, zo worden de cijfers geselecteerd.
   
 3. Nu heb je een negatieve laag nodig zodat je het vuurwerk er doorheen kan zien. Dit doe je door ‘alt’ ingedrukt te houden en op het masker te klikken. Als je nu de tekstlaag uitzet zie je de cijfers met daaronder het vuurwerk.
   
 4. We kunnen nu nog een reflectie toevoegen, eerst moeten we de lagen samen voegen, dit gaat met ‘command’, ‘alt’, ‘shift’, ‘E’. Met ‘command’ ‘T’ kunnen we deze laag transformeren, dit is nodig om hem te spiegelen. Met de rechtermuisknop klik je op ‘roteren 180’ en daarna ’90 roteren met de klok mee’ dan staat het ook nog gespiegeld.

 5. Als je nu de laag op ‘vermenigvuldigen’ zet kan je beide lagen zien, zo kan je hem makkelijk op de goede plek zetten.
   
 6. Voor een echt spiegel effect willen we hem laten aflopen. Maak daarvoor eerst een masker aan. Dan gaan we een verloop toevoegen, dit vind je aan de linkerkant bij ‘verloop’. Zorg dat je voor en achtergrond kleur op zwart en wit staat dit kan met sneltoets ‘D’. Met de ‘shift’ ingedrukt trek je een lijntje van beneden naar boven  en zo zie je een verloop ontstaan.
   
 7. We kunnen nog een beetje onscherpte toevoegen waardoor de reflectie iets minder scherp lijkt. Ga naar ‘filter -> ‘omzetten voor slimme filters’. Ga dan naar ‘filter’ -> ‘vervagen’ -> ‘Gaussiaans vervagen’ en kijk welke instellingen voor jou foto mooi zijn.

Nu weet je hoe je een leuke en gemakkelijke oud en nieuw kaart kan maken. Super leuk om naar je familie en vrienden te sturen bijvoorbeeld. Heb je hier nog vragen over mail dan naar debrol@revontuli.nl 

we komen graag eens langs

We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te komen drinken in onze studio in Nieuwegein. Maar we komen natuurlijk ook graag langs. We reizen het hele land door als het nodig is, want we komen je graag vertellen over de mogelijkheden.

Maak een afspraak