TERUGBouwmeesters Bier Documentaire

Bouwmeesters Bier Documentaire

Opdrachtgever Bouwcenter (2019) Type: Film

Bouwmeesters bier combineert de passies van Bouwcenter en Brouwerij de Leckere: bouwen en brouwen. Ondanks dat deze twee vakken zo ver uit elkaar liggen, zijn er ook overeenkomsten. Zo zijn beiden "Lecker" duurzaam.

De korte documentaire vertelt over de geschiedenis van Brouwerij de Leckere, het brouwproces en de ontwikkeling van het unieke Bouwmeesters Bier. De docu is ingezet als promotiemiddel en was te zien tijdens de Bouwcenter Expo van 2019, op grote schermen achter de bar.

Het concept

De documentaire moest vooral veel sfeer hebben. Het verhaal van het bier op zo'n manier vertellen, dat de kijker getriggert wordt om langs te komen en dit zelf te ervaren. Een verhaal dat uit het hart wordt vertelt. Niet voor harde verkoop, maar om te laten zien hoe dit bier tot stand is gekomen. Wander de Jong, de man die het verhaal vertelt, heeft dit in onze mening perfect kunnen vertellen. Natuurlijk schenkt hij ook in een keer het perfecte biertje. 

 

De documentaire was de laatste film uit de reeks en is een combinatie van beelden uit bier commercial die wij eerder filmden. Hierdoor was er maar een extra opname dag nodig voor de testimonials met Wander. De testimonials zijn opgenomen op twee locaties met een dubbele camera opstelling. Deze zijn sfeervol uitgelicht. 

Met een crew van drie verliep de draaidag soepel. Het voorwerk was gedaan, planning was strak, de locatie was perfect en de motivatie was hoog. Het filmen is in een project als deze eigenlijk het makkelijkste wanneer alles al is uitgedacht. Met volle memorycards gingen we na een dag filmen terug naar de studio. Hier kon het monteren beginnen. Het opknippen van de testimonials, het vinden van de perfecte overbeelden, het soundscapen, colorgraden, ondertitelen en het toevoegen van animaties hebben gezorgd voor het eindresultaat. Waar we best trots op zijn. 
Eigenlijk is dit het scherm wat je het meeste ziet als je bezig bent met het maken van films. Knippen, plakken, verschuiven, finetunen. Femke heeft ook voor dit project flink wat uurtjes naar de groene balken en geluidsgolven gekeken. Zodra de montage stond, kon het kleuren beginnen. Dit is Jeffreys expertise. Hij heeft heel wat uren doorgebracht met het Davinci Color Panel. Ook tot in de late uurtjes.  Thijs heeft tot slot de visuals gemaakt en geanimeerd die over de video heen gelegd konden worden. Zo zie je dat het filmen echt maar een klein onderdeel is van het grote geheel. 

 

 

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Bouwcenter Expo Aftermovie
CASE BEKIJKEN

Biercommercial Bouwmeesters Bier
CASE BEKIJKEN

Bouwcenter Expo teaser

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele video’s die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste video te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

Wil je je eerst inlezen? Download gratis het whitepaper “inzicht in videokosten”.

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey de Bie - Revontuli

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend