TERUGBiercommercial Bouwmeesters Bier

Biercommercial Bouwmeesters Bier

Opdrachtgever Bouwcenter (2019) Type: Film

Je bouwcollega's ontmoeten en spreken kan je op 28 en 29 januari doen onder het genot van Bouwmeesters Bier. Het pilsner van Utrechtse brouwerij de Leckere, exclusief te drinken op dé beurs van bouwend Nederland. Om dit bier te promoten, vroeg Bouwcenter ons een commercial te maken. En die opdracht is op ons lijf geschreven. Het combineert namelijk onze gezamelijke passies; filmen en bier. 

Het concept

Voorafgaand aan de commercial hebben we de teaser van de expo gepubliceerd. Deze is hier te bewonderen! Hier hebben we samen met model Wouter een hele opnamedag aan gewerkt om het op beeld te krijgen. 's Middags zijn we naar een werkplaats gereden en hebben daar binnen twee uur alle shots opgenomen. En zo stond ineens alles er op. Na dagen voorbereiden, plannen, shotslists schrijven, bellen en batterijen opladen, bier voorproeven, was het opeens weer klaar. Voor even. Want  de zaterdag er op stonden we weer te filmen in Brouwerij de Leckere met model Jimmy. Onze creativiteit is op meerdere vlakken uitgedaagd tijdens dit project. De flesjes waren nog niet in productie genomen, en ook het kratje bestond nog niet. 
 
En toen ook deze draaidag ten einde kwam, stond er nog één taak open; het afsluitende bier shot. In onze eigen keuken hebben we deze opgenomen. Na een paar mislukte inschenkpogingen van onze lieftallige stagiair Thijs en de bier-baas Jeffrey, hebben we het bier uiteindelijk gemengd met zout voor de perfecte schuimlaag. Het flesje zelf is ingesprayd met een matte lijmlak, en vervolgens is de plantenspuit met water en glucose er overheen gegaan om het koude effect te krijgen. Dit shot hebben we met onze dolly op rails en een focuspull (voor het inzoom effect) geschoten.
 
Al met al een fantastisch project waar we met veel plezier naar terugkijken! 


De eerste stap is het uitwerken van een idee. Dit idee verwerken we uiteindelijk in een script en een shotlist, zodat we, als we op locatie zijn, alleen nog maar hoeven af te vinken wat we moeten filmen. 


Een idee is geschetst, de klant is enthousiast en het team wil het liefst gelijk de camera's in de bus leggen om te gaan filmen. Maar eerst moesten de perfecte modellen gescout worden. Met een oproepje online waren deze snel gevonden. 


Op een zaterdag hadden we Brouwerij de Leckere voor onszelf. Met Jimmy als model, de C200 met cinemalenzen op de jib en dolly, en een paar goeie cameralampen en Jeff en Fem, hebben we in een ochtend alle shots afgewerkt. 
 

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

TOPdesk Commercial
CASE BEKIJKEN

DecoLegno Co-Creatie Project
CASE BEKIJKEN

De Eem Live-Uitzending

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele video’s die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste video te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

Wil je je eerst inlezen? Download gratis het whitepaper “inzicht in videokosten”.

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey de Bie - Revontuli

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend