TERUGContact animaties

Contact animaties

Opdrachtgever: Revontuli (2018) Type: Animatie.

Revontuli houdt van persoonlijk contact. Maar het is niet mogelijk om voor elk bericht langs te gaan of te bellen. Email contact is een belangrijke vorm van communicatie, ook voor ons. Maar dat eerste mailtje, daar wil je iets bijzonders van maken. Daarom zochten we een manier om het eerste mailcontact persoonlijk, origineel en gemakkelijk aanpasbaar te maken: met een animatie. 

Het concept

Een persoonlijke, snelle manier van communiceren dus. Een animatie was hier de perfecte middel voor. Zodra de characters gevormd zijn, kun je deze in elke video plaatsen. Dit maakt het tijdloos en snel aanpasbaar, wat prettig is als je het gebruikt voor contact momenten. We kunnen de characters alles laten zeggen, waardoor deze in korte tijd geproduceerd kunnen worden.

Het begon met het maken van de characters. Dat is meer dan alleen tekenen, want over elk onderdeel moet nagedacht worden. Elke illustratie is opgebouwd met een complex lagen systeem. Elke laag is apart te animeren. Zo bestaan de ogen bijvoorbeeld al uit vier lagen om het knipperen en bewegen van de pupillen mogelijk te maken, en zijn er twaalf monden getekend om het spreken mogelijk te maken.

Vervolgens zijn deze characters gerigged. Je geeft ze als het ware een skelet, om te vertellen hoe hun lichamen kunnen bewegen. Alle los geillustreerde onderdelen worden aan elkaar gekoppeld, zodat deze op een menselijke manier met elkaar in verhouding bewegen. 

In de studio spraken wij onze teksten in. De monden werden geanimeerd zodat het leek alsof de illustraties spraken. Tot slot werden er details toegevoegd aan de animatie, en kon deze per mail verstuurd worden. 

De eerste stap was het illustreren van onze characters. Jeffrey was waarschijnlijk het makkelijkst na te maken met zijn iconische baard.
Elke medewerker kreeg zijn eigen character. Volledig gerigged, zodat deze in elke animatie toe te passen zullen zijn.
Elk deel van de illustratie is los animeerbaar, wat de mogelijkheden eindeloos maakt.
 
 

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Allure Schoonmaak Explanimations
CASE BEKIJKEN

Betrokkenheid bij presentatie
CASE BEKIJKEN

Revontuli Animatie

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele animaties die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak

Neem direct contact op!

Femke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend