TERUGDe Eem Live-Uitzending

De Eem Live-Uitzending

Opdrachtgever: De Eem (2021) Type: Live Uitzending

SWV de Eem is een netwerkorganisatie waarin scholen en schoolbesturen samenwerken. SWC de Eem ondersteund scholen en ouders bij het vinden van de weg naar een passend onderwijsaanbod. Drie keer per jaar organiseren zij inspiratieavonden in de Flint in Amersfoort waar wel 800 mensen op afkomen. Sinds 2020 zijn dat soort evenementen niet langer vanzelfsprekend. Livestream kan voor vele organisaties een oplossing bieden. Zo ook in dit geval.

Het concept

“Een livestream, is dat niet onwijs veel geregel?”

Er gaat zeker wat tijd inzetten, maar gelukkig nemen wij dit werk allemaal op ons. Jullie regelen het internet, wij de rest! Via een kickoff samen met de klant (in dit geval  SWV De Eem) worden de wensen en mogelijkheden besproken.

Na zo’n gesprek worden de wensen samengevat in een voorstel. We leggen hier onder andere het draaiboek en de look and feel voor. In dit geval wilden we een tafel met ingebouwd TV-scherm, waar de presentaties op getoond konden worden. Deze tafel hebben we speciaal voor de uitzending laten vormgeven en bouwen. 

Edwin van den Brink bouwt livestream een tafel op maat.

Team Revontuli bouwt de set op. 

Op de dag van de livestream zijn we vroeg in de studio. Alle negatieve corona-testen zijn binnen en we zijn klaar voor de dag. De Revontuli bus wordt gevuld met alle technische apparatuur die er nodig is om de livestream uit te kunnen voeren. Een extra bus was nodig voor de op maat gemaakte tafel. Op locatie wordt dit opgebouwd in een vooraf afgesproken locatie. De camera's en verbinding worden getest en op afgesproken tijd zijn we klaar om te draaien. Dit kost wel een aantal uur. 

Groepsfoto team Livestream op de set van de SWV de Eem Livestream.

Het programma wordt nog even doorgenomen met de betrokkenen, waarbij zij zichzelf ook nog kunnen zien op de schermen. Zo weet iedereen waar zij aantoe zijn en hoe zij er bij zitten. Als het haar goed zit, de presentatie kaartjes op volgorde liggen en de lampen perfect staan gaan we beginnen. Stilte op de set en actie!

Voor vandaag heeft het grafische team een visual pakket ontwikkeld met onder andere bumpers, tussenschermen en naambalkjes. Tijdens het gesprek kunnen deze op het scherm afgespeeld worden. We maken gebruik van picture in picture. Hiermee kunnen we wisselen wat de kijker ziet en kunnen we gemakkelijk switchen van live beelden naar aangeleverde media. In dit geval konden we makkelijk wisselen tussen de sprekers en de aangeleverde powertpoint. 

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Bouwmeesters Bier Project
CASE BEKIJKEN

Bouwcenter Expo Project
CASE BEKIJKEN

Biercommercial Bouwmeesters Bier

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele video’s die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste video te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

Wil je je eerst inlezen? Download gratis het whitepaper “inzicht in videokosten”.

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey de Bie - Revontuli

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend