TERUGFoodphotography

Foodphotography

Opdrachtgever: Revontuli 2019 Type: Fotografie

Claudine studeert fotografie op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Toen zij een stageplek voor tien weken zocht, kwam ze uiteindeijk bij Revontuli terecht. Hier is ze van november tot februari actief geweest en heeft ze naar eigen zeggen ontzettend veel geleerd en is ze veel creatief bezig geweest. Van ons mocht ze een fotografie project verzinnen. Dat werd Foodphotography. Na het idee ging ze concepten.

Het concept

Claudine werkt in een restaurant, dus de locatie was snel gevonden. Ze had een invetarisatielijst gemaakt, zodat het restaurant precies wist wat er nodig was. Bovenaan het lijstje stond kreeft, want dat wilde ze vanaf het begin af aan al heel graag fotograferen.

Op 15 januari kwamen Claudine en Jeffrey aan bij het restaurant. Nils, de film-stagiair, was met de C200 mee voor de backstage video. Het begon met het vinden van een geschikte plek, daarna het opbouwen van de lichtopstelling. Er is gebruik gemaakt van daglicht met één invullichtje. Na de lichtmeting en het instellen van de camera, begon het fotograferen.

Er zijn vijf verschillende borden en tien verschillende poses voorbij gekomen, en alle elementen zijn honderd keer verschoven. Na de eerste foto, wilde Claudine de kreeft nog een keer fotograferen, maar dan vanaf de bovenkant. 

Daarna hebben ze de chocoladetaart gefotografeerd. Voor het contrast is deze op een zwart bord gelegd met poedersuiker. 

Tot slot was er nog een broodje om te fotograferen. Hiervoor zijn is een andere locatie uitgezocht. Er was weinig licht, maar dat gaf uiteindelijk het gewenste effect. Claudine heeft samen met Nienke alle foto's bewerkt in lightroom en photoshop. De tafels zijnz wart gemaakt, de kreeften gekleurd, het bestek glimmender en alle oneffenheden zijn weg. 

Claudine is het meest verrast over hoeveel tijd het kan kosten om het perfecte plaatje te creëren. Met name het nadenken over compositie. 

Ze vond het super leuk dat ze met haar stage dit heeft mogen doen en is heel trots op de eindresultaten!5c52ea5654848.jpg 5c52eab0d599c.jpg 5c52eab0cb797.jpg 5c52eab0e165c.jpg

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Multimedia: Van der Mey evenement
CASE BEKIJKEN

Dillewijn Zwapak - Opening nieuw bedrijfspand
CASE BEKIJKEN

Foto van de maand: Light

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele fotografie die aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste foto’s te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met aanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend