TERUGBouwcenter Expo teaser

Bouwcenter Expo teaser

Opdrachtgever: Bouwcenter(2019) Type: Film
 
Bouwcenter organiseert op 28 & 29 januari 2020 dé beurs voor bouwend Nederland. De Bouwcenter Expo. Om deze te promoten werd aan ons gevraagd een aantal media uitingen voor hun te maken, waaronder een teaser. Een korte video waarin de kijker getriggerd wordt om het evenement te bezoeken.
De beurs zal plaatsvinden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze bijzonder mooie locatie hebben we uitgebreid in beeld gebracht om aandacht te trekken voor de locatie en wat zich daarbinnen afspeelt tijdens de expo. 

Het concept

Het begon allemaal met het bedenken van het concept. In een brainstorm zijn we, met ons team, alle ideeën gaan verzamelen en hebben we bedacht hoe we de expo op zijn best in beeld zouden kunnen gaan brengen. Hoe ver kunnen we komen met de bestaande beelden en in welk opzicht kunnen we de connectie maken met de komende bezoekers van de beurs? Hoe ga je iets wat in de toekomst plaats vindt, in beeld brengen door middel van eerder gemaakte beelden en het onderwerp relevant maken voor komend jaar? En hoe koppel je de bezoekers van de beurs aan dit filmpje, zodat ze er persoonlijk bij betrokken raken?
De connectie om de bezoeker betrokken te laten voelen bij de beurs, wilden we naar voren laten komen door een acteur. Hij figureert als bezoeker met een vooruitstrevende blik op de komende beurs.
 UITWERKING 
 
Er moest een model geregeld worden die aansloot bij de doelgroep van de expo. De beelden van vorig jaar hebben we opgevraagd en terug laten komen door middel van een timelapse in de huidige video.
Ook zijn er cinema objectieven gehuurd en hebben we toestemming verkregen om in de werkspoorkathedraal te mogen filmen.
Nadat dit allemaal was geregeld, was het dan eindelijk tijd om te gaan filmen.
Met een team van 4 man gingen we op pad naar de kathedraal. Lunchpakketjes mee en knallen.
 
Na meerdere voorbereidingsdagen, scripting, een dag drone vliegen, 36 telefoontjes en twee filmdagen verder, stond alles er op en was het tijd om de studio in te duiken voor de montage. De beelden zijn aangevuld met diverse motion graphics en animaties om alles tot een geheel te maken.
 
En het resultaat? Dat kun je hieronder bewonderen.
Voorafgaand aan de filmopnames zijn we wezen scouten op de locatie. Waar zijn de mooiste shots te maken, waar is het beste licht en hoe willen we alles in beeld brengen? In de Werkspoorkathedraal in Utrecht is het moeilijk om géén mooie plek te vinden, want het is door haar industriele uiterlijk en grootte, waanzinnig om te zien.
De opnames worden gefilmd met onze dolly, om de meest soepele beelden te kunnen maken. Femke kan op afstand de camerabeelden live bekijken en scherpstellen met een focus wheel. Zo staan we niet zelf zomaar in beeld en kunnen we gemakkelijk controleren of de beelden volledig scherp zijn.
Voor deze opnames hebben we een aantal cinemalenzen gehuurd, voor het mooiste resultaat. Omdat we veel bewegende shots zouden gaan maken, hebben we hiervoor speciale filmlenzen in huis gehaald. Deze werken net even anders dan onze 'gewone' Canon foto lenzen en hiermee komen de beelden nóg mooier uit de verf. 
 

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Bouwmeesters Bier Documentaire
CASE BEKIJKEN

Bouwcenter Expo Aftermovie
CASE BEKIJKEN

Biercommercial Bouwmeesters Bier

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele video’s die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste video te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

Wil je je eerst inlezen? Download gratis het whitepaper “inzicht in videokosten”.

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey de Bie - Revontuli

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend