TERUGCampagne: FC Utrecht - Forza Portretten

Campagne: FC Utrecht - Forza Portretten

Opdrachtgever: FC Utrecht (2018) Type: Fotografie, Grafisch Vormgeving, Campagnebeelden.

FC Utrecht, voetbalclub sinds 1970 met de Galgenwaard te Utrecht als thuisbasis. Dit stadion siert al sinds 2012 kunstwerken van Revontuli. Voor 2018 wilden we de geschiedenis van Utrecht in beeld brengen door het Traiectum uit te lichten. Voor de Forza mogen we al enkele jaren spelersportretten maken. Zo ook dit jaar. 

Het concept

Langs de Rijn, waar nu het Domplein is zoals we het kennen, stond vroeger het Romeinse fort Traiectum. Een plek met kleine dorpjes en herbergen, wat later afgekort zou worden tot Utrecht. Vroeger werden er niet op grote schaal voetbalwedstrijden gespeeld. Gladiatoren waren de publiekstrekkers van de grote steden.

Met Traiectum als onderwerp, hebben we niet alleen dit gigantische doek gerealiseerd, maar ook dertien spelersportretten opgeleverd voor in het tijdschrift de Forza. De aanvallers met zwaarden of een tijger, de verdedigers en keeper met een bebloed schild of scutum in de vorm van het logo van de club.

Met een volledige garderobe, liters nepboed, teugels, capes, wapens,  meters aan achtergrond rollen, lampen en camera’s hebben we in het stadion een aantal studio’s opgebouwd. In één dag hebben we alle spelers door middel van een strakke planning op de foto gekregen.

 

Forza portretten

Voor in de Forza waren er foto’s nodig van de selectie, in hetzelfde thema, maar met nadruk op de voetbalclub zelf. Hiervoor hebben we iedere speler voorzien van een eigen Romeinse outfit en is op basis van hun positie bedacht wat zij vast zouden hebben op de foto. Ter plekke zijn de schilden besmeurd met nepbloed in de vorm van het FC Utrecht logo, om de nadruk te leggen op de club zelf. Ook is hier het eerder door ons ontworpen wapen van FC Utrecht in terug te vinden op de schilden van de verdedigers en de keeper.

 

Voor elke speler is een unieke houding geschetst, passend bij hun positie in het veld. Aanvallers kregen een tijger of wapen. 

Verdedigers kregen een schild. Het wapen van Utrecht is nagemaakt met een echt schild, besmeurd met nepbloed. 
De foto's waren zo gemaakt. Het meeste werk zat in de nabewerking. Eén week lang hebben Nienke en Femke non stop aan de portretten gephotoshopt. 

 

 

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Brochures
CASE BEKIJKEN

Stiho BBQ actie
CASE BEKIJKEN

Campagne: FC Utrecht - Nagwag

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professioneel digitaal en drukwerk dat aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Nienke van Keulen - Revontuli

Neem direct contact op!

Nienke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend