TERUGCampagne: FC Utrecht - Nagwag

Campagne: FC Utrecht - Nagwag

Opdrachtgever: FC Utrecht (2015) Type: Fotografie, Grafische Vormgeving, Campagnebeelden.

 

FC Utrecht, voetbalclub sinds 1970 met de Galgenwaard te Utrecht als thuisbasis. Dit stadion siert al sinds 2012 kunstwerken van Revontuli. Voor 2015 hebben we een doek geïnspireerd op schilder meester Rembrandt van Rijn gerealiseerd.

Het concept

FC Utrecht in één beeld omvatten met haar volledige geschiedenis.. Hoe vertel je zo’n groot verhaal in een frame? We wilden de kijker niet uitgekeken laten raken, zich betrokken laten voelen met wat ze zagen en ze meesleuren in een doek waar alle selectiespelers en bijbehorende staff op zou komen te staan. Met dit concept kwamen wij uit op wat al ver voor onze tijd werd gedaan door verschillende schilders. Grootse tafarelen prachtig in beeld gebracht door middel van spelen met licht, compositie en kleur. Rembrandt van Rijn was er de koning in en wij hebben daar onze eigen draai aan weten te geven met de Utrechtse voetbal variant ‘De Nagwag’.

Doek

 

Een doek baseren op iets wat je nooit gaat kunnen evenaren is eigenlijk onbegonnen werk. Maar wij hebben absoluut Rembrandt als inspiratie gebruikt voor dit doek. Een zeer specifieke, wat dramatische lichtrichting, een doek waar heel veel op gebeurd en een waar je naar blijft kijken en nieuwe dingen blijft ontdeken. Ieder persoon heeft zijn eigen rol gespeeld in het doek. Ieder persoon is los gefotografeerd in een bepaalde lichtrichting en uitgeknipt. Élk persoon is opnieuw belicht zodat we deze karakteristieke Rembrandt-belichting zouden kunnen nabootsen. Daarvoor is er van tevoren al bedacht welk persoon waar kwam te staan en in welke houding hij geplaatst zou worden. De ene is meer belicht dan de ander, om een duidelijke kijkrichting in het beeld te krijgen, maar ook om de kijker niet uitgekeken te laten raken omdat je achter de meest belichte stukken op beeld veel meer kon zien dan wat je in eerste instantie opving.

 

Omdat bij het uitdenken van dit concept de Transfermarkt nog niet dicht was, hebben we de koppen genummerd en later gehangen aan de meest passende speler.

Het stadion is gewoon in daglicht gefotografeerd en in Photoshop volledig donker gemaakt tot nachtelijk beeld.

Het fotograferen hebben we recht onder de tribunes gedaan in de Galgenwaard. Dat werd voornamelijk gebruikt als opslagruimte, dus we hadden nog wel wat te Photoshoppen.

 

En wat zijn wij trots op het eindresultaat!

 

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Brochures
CASE BEKIJKEN

Stiho BBQ actie
CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Stiho Feestdagen

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professioneel digitaal en drukwerk dat aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Nienke van Keulen - Revontuli

Neem direct contact op!

Nienke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend