TERUGCampagne: FC Utrecht - St. maarten

Campagne: FC Utrecht - St. maarten

Opdrachtgever: FC Utrecht (2017) Type: Fotografie, Grafisch Vormgeving, Campagnebeelden.

FC Utrecht, voetbalclub sinds 1970 met de Galgenwaard te Utrecht als thuisbasis. In dit stadion siert al sinds 2012 kunstwerken van Revontuli bij het binnenkomen. In 2017 deden we het alleen anders. Want waarom stoppen bij een doek? In een gigantisch crossmediaal project hebben we met het team alles op alles gezet om de geschiedenis van deze volksclub in beeld te brengen in fotografie, film en grafische vormgeving.

Het concept

St. Maarten is de beschermheilige van Utrecht. Toen hij zijn rode mantel afsneed om aan een bedelaar te geven, werd zijn witte gewaad zichtbaar. Deze combinatie van rood en wit komt terug in het stadswapen van Utrecht en in het logo van FC Utrecht. Dit tafereel hebben we vast weten te leggen in de nieuwe huisstijl van FC Utrecht, een film die voorafgaand van elke wedstrijd gespeeld wordt en een gigantisch doek bij de ingang van de galgenwaard.

Doek

Stap één was het maken van het doek. Nadat de schets is goedgekeurd, hebben er acht fotografie dagen plaats gevonden om alles in beeld te krijgen. Hierna zijn we de studio in gedoken om alles in elkaar te photoshoppen.

Dit idee zorgde voor creatief denken. Eén van de sterspelers onbeschermd op een steigerend paard zetten leek voor niemand het beste plan. Dus hoe gaan we dat oplossen?
Met een bus vol apparatuur hebben we een gigantische studio opgebouwd, om het eerste model vast te kunnen leggen.
Vervolgens hebben we het paard nagebouwd in onze eigen studio, om Mark van der Maarel op een veilige manier in de perfecte hoek te fotograferen.

 

De rest was aan onze Photoshop magiërs. Want dit was niet de enige uitdaging. Ook de domtuin is digitaal volledig leeggehaald en heringericht en vervolgens opgevuld met alle losse foto’s.

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Brochures
CASE BEKIJKEN

Stiho BBQ actie
CASE BEKIJKEN

Campagne: FC Utrecht - Nagwag

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professioneel digitaal en drukwerk dat aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Nienke van Keulen - Revontuli

Neem direct contact op!

Nienke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend