TERUGCampagne: FC Utrecht - Traiectum

Campagne: FC Utrecht - Traiectum

Opdrachtgever: FC Utrecht (2018) Type: Fotografie, Grafisch Vormgeving, Campagnebeelden.

FC Utrecht, voetbalclub sinds 1970 met de Galgenwaard te Utrecht als thuisbasis. Dit stadion siert al sinds 2012 kunstwerken van Revontuli. Voor 2018 wilden we de geschiedenis van Utrecht in beeld brengen door het Traiectum uit te lichten.

Het concept

Langs de Rijn, waar nu het Domplein is zoals we het kennen, stond vroeger het Romeinse fort Traiectum. Een plek met kleine dorpjes en herbergen, wat later afgekort zou worden tot Utrecht. Vroeger werden er niet op grote schaal voetbalwedstrijden gespeeld. Gladiatoren waren de publiekstrekkers van de grote steden. Deze link legden we graag in het meest complexe doek dat we tot nu toe voor FC Utrecht hebben mogen produceren. Drie sterspelers als gladiatoren, die hun overwinning vieren. Hun strijdwagen getrokken door vier tijgers die de huisstijl kenmerken, welke we het jaar ervoor hebben mogen vormgeven.

Doek

Een paar brainstormsessies, schetsen en presentaties later, stond het idee. Hoe we het gingen uitvoeren was een tweede vraag... Na dagen voorbereiden en plannen, kwam de fotografie dag al snel dichterbij. Met een volledige garderobe, liters nepbloed, teugels, capes, wapens,  meters aan achtergrond rollen, lampen en camera’s hebben we in het stadion een aantal studio’s opgebouwd. En ‘s avonds kwamen de supporters langs, zodat we het hele doek konden vullen met enthousiaste fans. 

Maar het fotograferen was pas het begin. De spelers zijn op een verhoging gefotografeerd, waarbij zij de teugels die later aan de tijgers verwerkt zouden worden al vast hadden. Die teugels zaten aan groen gespoten statieven, zodat we die makkelijk konden weg photoshoppen. Voor de tijgers zijn 3D modellen gebruikt. De fans, een groep van zo'n twintig man, vult het hele doek. Want de achtergrond was origineel leeg.

 

Leuk, vier tijgers voor een Romeinse strijdwagen in een gevulde arena... Maar werk het maar eens uit!

De spelers zijn los gefotografeerd. De strijdwagen die we wilden gebruiken, paste niet door de deuren van de Galgenwaard.
Omdat we geen beschikking hadden tot echte tijgers, hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van 3D modellen voor de perfecte poses en belichting.

 

En wat zijn wij trots op het eindresultaat!

 

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Brochures
CASE BEKIJKEN

Stiho BBQ actie
CASE BEKIJKEN

Campagne: FC Utrecht - Nagwag

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professioneel digitaal en drukwerk dat aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Nienke van Keulen - Revontuli

Neem direct contact op!

Nienke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend