TERUGFC Utrecht: corporate identity

FC Utrecht: corporate identity

Opdrachtgever: FC Utrecht (2017) Type: Grafische vormgeving, Corporate identity, Drukwerk

Tijdens een bespreking over de jaarlijks terugkerende uitingen voor in het stadion, werd ons het nieuwe plan voor een huisstijl uitgelegd. Het klonk ons als muziek in de oren en hebben enigszins brutaal een voorstel onder hun neus geschoven. Dit pakte zo goed uit, dat we de gehele nieuwe huisstijl voor de club mochten gaan bedenken, opzetten en uitwerken. Een kans die je niet gauw krijgt en wij met beide handen aanpakten.

Het concept

‘FC Utrecht vanuit het hart’ was de boodschap die overgebracht moest worden in de nieuwe huisstijl. Daarbij zijn we gaan zoeken naar wat de club graag terug wilde zien; De connectie met de stad Utrecht en de FC en haar supporters, de balans tussen modern en terugblikken naar vroeger, krachtig, rauw en de liefde voor het volk en haar stad. Een uitdaging die wij graag aangingen.

De uitingen

Door zo veel mogelijk communiceren, overleggen met de club en haar supporters, werkten we er aan om de wensen van beiden in een ontwerp zien te krijgen. Het logo is natuurlijk iets wat niet zomaar aangepast mag worden, maar wel met trots gezien mag worden. Daarom hebben wij er voor gekozen om het logo in een nieuw jasje te gieten, maar het alleen bij het jasje te laten: Het stadswapen van Utrecht moderniseren tot wapen van FC Utrecht. De balans met modern en vroeger. Een duidelijke link leggen met dat het om voetbal gaat. Om FC Utrecht.

Ook duidelijk was dat het rood terug moest komen. De kleur van de stad en een van de kleuren van FC Utrecht. De diagonaal slaat wederom op het stadswapen van Utrecht, maar ook op delen. Een tweedeling. De stad en haar volk, samengevoegd in één design.

Daarnaast is een bijpassende set fonts toegepast in de huisstijl. Grota Sans, wat krachtig, robuust en toch een zachte kant heeft door de ronde afwerking. En Karma, wat een Sans serif font is met een zeer toepasselijke naam voor de club. Sans serif omdat het op drukwerk duidelijk leest en daarnaast de vertouwde oudheid met zich meedraagd. Deze twee fonts samen passen door het contrast daarom ook als gegoten bij elkaar.

Dit is het idee voor het beeldmerk wat we hebben voorgelegd aan de club. En dat viel in de smaak!
Eerst was het diagonaal bedoeld om door te kunnen scheuren en moest daarom gespiegeld over een zijde heen staan. Dit is later teruggedraaid om de consistentie er in te houden.
De áller eerste schets van het beeldmerk was een stuk minder spectaculair dan wat het uiteindelijk is geworden... Bijna gênant.In het huisstijlhandboek wordt uitgelegd hoe alle uitingen verwerkt moeten worden. Alles moet worden afgekaderd en mogelijke problemen moeten worden getackeld. Zo ook bij het huidige logo.

 

 Het visitekaartje is een goed voorbeeld van wat we hebben bedacht en uitgewerkt. Alles komt er in terug. Het beeldmerk, diagonaal, kleurstelling, fotobewerking en de gebruikte fonts.

 

Het beeldmerk is volledig om het huidige logo heengebouwd. Het is een gemoderniseerd beeld van het stadswapen van Utrecht, gecombineerd met voetbal.

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

Drukwerk: Brochures
CASE BEKIJKEN

Stiho BBQ actie
CASE BEKIJKEN

Campagne: FC Utrecht - Nagwag

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professioneel digitaal en drukwerk dat aansluit bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste kunstwerken te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Nienke van Keulen - Revontuli

Neem direct contact op!

Nienke@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend