TERUGPromofilm: FC Utrecht - St. Maarten

Promofilm: FC Utrecht - St. Maarten

Opdrachtgever: FC Utrecht (2017) Type: Video, speelfilm, shortmovie

FC Utrecht, voetbalclub sinds 1970 met de Galgenwaard te Utrecht als thuisbasis. In dit stadion siert al sinds 2014 kunstwerken van Revontuli bij het binnenkomen. In 2017 deden we het alleen anders. Want waarom stoppen bij een doek? In een gigantisch crossmediaal project hebben we met het team alles op alles gezet om de geschiedenis van deze volksclub in beeld te brengen in fotografie, grafische vormgeving en film.

Het concept

St. Maarten is de beschermheilige van Utrecht. Toen hij zijn rode mantel afsneed om aan een bedelaar te geven, werd zijn witte gewaad zichtbaar. Deze combinatie van rood en wit komt terug in het stadswapen van Utrecht en in het logo van FC Utrecht. Dit tafereel hebben we vast weten te leggen in de nieuwe huisstijl van FC Utrecht, een gigantisch doek bij de ingang van de galgenwaard en een spectaculaire film die voorafgaand van elke wedstrijd gespeeld wordt.

video

Stap één was het neerzetten van het verhaal. Nadat we diep in de geschiedenis van St. Maarten zijn gedoken, zijn we aan de slag gegaan met een script wat aansluit op FC Utrecht en de beschermheilige van Utrecht. Er hebben elffilmdagen plaats gevonden om alles op beeld te krijgen. Hierna zijn we de studio ingedoken om alles te monteren. Maar wat een resultaat, dat te bewonderen was voor elke wedstrijd.

Het uittekenen van de beelden in het eerste stadium was gelijk een van de belangrijkste. Mark van der Maarel echt op een paard zetten is natuurlijk geen optie, maar hoe dan wel? De aandacht naar de voorgrond vestigen en vanaf de rug filmen.
De sterspeler van FC Utrecht heeft een prominente rol in de video. Hij kreeg van ons een aangepast tenue voor de opnames. Waarbij hij altijd in beeld lijkt, hebben we slechts één uur met hem gefilmd.
In het Spoorwegmuseum in Utrecht is een prachtig oud straatje nagemaakt; De perfecte omgeving voor filmische opnames van hoog niveau én een geweldige ervaring voor de crew.

 

De rest was aan onze video editors. Want niet alleen de geschoten beelden, maar ook de kleuren en muziek moest 100% kloppen. Perfectionisten in hun vak en niet gauw tevreden zijn. Dat was de sleutel tot dit resultaat wat tot in de puntjes is afgewerkt.

behind the scenes

Meer zoals dit

CASE BEKIJKEN

TOPdesk Commercial
CASE BEKIJKEN

DecoLegno Co-Creatie Project
CASE BEKIJKEN

De Eem Live-Uitzending

Dat wil ik ook!

Revontuli is gespecialiseerd in het maken van mooie, professionele video’s die aansluiten bij jouw bedrijf.

Om voor jou de beste video te kunnen maken, vragen we je het formulier hiernaast zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Jij ontvangt dan binnen één werkdag reactie met vaanvullende informatie en enkele voorbeelden binnen jouw budget.

Natuurlijk zit je hierna nergens aan vast!

Wil je je eerst inlezen? Download gratis het whitepaper “inzicht in videokosten”.

  • Binnen één werkdag reactie
  • Voor elk budget
  • 100% Maatwerk
  • Alles onder één dak
Jeffrey de Bie - Revontuli

Neem direct contact op!

Jeffrey@Revontuli.nl - 06 4161 4837

vraag vrijblijvend een offerte aan


Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend